GeriAtıştırmalık Tarifleri Tahinli ve patlıcanlı sandviç tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tahinli ve patlıcanlı sandviç tarifi

Tahinli ve patlıcanlı sandviç tarifi

Vegan beslenenler için hazırladığımız bu sandviç, patlıcanın enfes lezzetini tahinle bir araya getiriyor. Tabii siz vegan değilseniz tarifte değişiklik yapabilir, normal süt de kullanabilirsiniz. Her şekilde ortaya çok leziz bir sandviç çıkacağını garanti edebiliriz. Üstelik kalorisi de epey düşük, dolayısıyla diyetinize de zarar vermiyor.

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet patlıcan
  • Zeytinyağı
  • 2 dilim tam buğday ekmeği
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı süt (bitkisel sütleri de kullanabilirsiniz)
  • 1 adet domates
  • 2 yaprak marul

Tahinli ve patlıcanlı sandviç tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak patlıcanı ince dilimler halinde kesin ve üzerine zeytinyağı sürün. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde üstleri kızarana kadar pişirin.

Ekmekleri hafifçe kızartın. Farklı bir yerde tahin ve sütü koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Bu karışımı ekmek dilimlerinizin iki tarafına da sürün.

Daha sonra sırası ile ince dilimlenmiş domates, marul ve patlıcan dilimlerini ekmeğin üzerine koyarak diğer parçayı üzerine kapatın.