GeriHamur İşi Tarifleri Sütlü kol böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sütlü kol böreği tarifi

Sütlü kol böreği tarifi
Hazır yufkadan yapılan bu pratik kol böreğinin tadı olağanüstü!

Hazır yufkadan yapılan bu pratik kol böreğinin tadı olağanüstü!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 2-3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 5 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çorba kaşığı susam

Sütlü kol böreği tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı da ekleyip biraz kavurduktan sonra patates, tuz, karabiber ekleyin ve pişirmeye devam edin.

Ayrı bir yerde eritip soğuttuğunuz tereyağına, sıvı yağı ve yumurtaları ilave edip çırpın. Yufkaları ortadan ikiye bölün ve yağlı harçtan üstlerine sürün. Yufkaların yuvarlak olan kısmına kıymalı harçtan koyup kol böreği şeklinde rulo yapın. Ardından gül böreği gibi sarıp yağlanmış tepsinin ortasına dizin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp fotoğraftaki gibi tepsiye yerleştirin.

Üzerine kalan harcı sürüp sütü dökün. Bolca susam serpip ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.