GeriÇorba Tarifleri Sütlü buğday çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sütlü buğday çorbası tarifi

Sütlü buğday çorbası tarifi

Sütlü buğday çorbası hem besleyici hem de kış soğuklarında içinizi ısıtacak bir tarif. Sütlü buğday çorbası tarifi ile misafirlerinize de sıcak bir başlangıç sunabilirsiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4-5 çorba kaşığı yarma buğday
  • Yarım litre süt
  • 1 fiske tuz
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 çay kaşığı sumak (isteğe göre)

Sütlü buğday çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Sütlü buğday çorbası tarifi için öncelikle yarma buğdayı bir tencereye alın ve üzerini geçer geçmez şekilde su ekleyin. 20 dakika buğdayları haşlayın. Karıştırarak sütü ilave edin ve tuz serpin. Süt ve tuzu ekledikten sonra 10 dakika kaynatın, ara ara karıştırın.

Tereyağını bir sos tavasında eritin, sumağı ekleyip hafifçe kavurun. Sumak yerine acı sevenler pul biber de tercih edebilir.

Sütlü buğday çorbası hazır. Afiyet olsun!