ORTA ZORLUKTA

Sütlü armut tarifi

Sütlü armut tarifi

Klasik tatlılardan sıkıldıysanız hem pratik hem de farklı bir tarifle karşınızdayız. Sütlü armut... Zonguldak mutfağının en sevilen tatlarından olan sütlü armutun yapımı zahmetsiz ve vitamin değeri yüksek olduğu için rahatlıkla tercih edebileceğiniz bir lezzet. Tek yapmanız gereken armutları keserek haşlayıp sütle servis etmek... Dilerseniz bu tarifi vanilyalı da deneyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 1 kilogram armut
  • 1 litre manda sütü
  • 1 litre su

Hazırlanışı

Armutları yıkayıp kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkartın.

Daha sonra dörde bölerek bir tencereye dizin.

Üzerine su ekleyip haşlayın.

Haşlanan armutları soğuyunca kaselere paylaştırın.

Kaselerin yarısına komposto ve diğer yarısına da süt ilave ederek servis edin.

Afiyet olsun...

Bardakta Kirazlı Muhallebi | Mucize Lezzetler
Fotoğraf: iStock

sütlü armut tarifi tatlı tarifleri zonguldak yemekleri