GeriEt Yemeği Tarifleri Susuz kuru kuzu kapama tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Susuz kuru kuzu kapama tarifi

Susuz kuru kuzu kapama tarifi

Denizli'ye özgü susuz kuru kuzu kapama yemeğine et sevenler bayılacaklar. Pişme süresi biraz uzun olmakla birlikte hazırlanışı bir hayli basit. Akşama ne yemek yapacağınıza hala karar veremediyseniz bu tarif size iyi bir fikir olabilir. İşte susuz kuru kuzu kapamanın malzemeleri ve tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 kilogram kuzu bel eti
  • 350 gram kuzu kuyruk yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Susuz kuru kuzu kapama tarifi Nasıl yapılır?

Tencerenin tabanına dilim dilim kesilmiş olan kuzu kuyruk yağını yerleştirin.

Daha sonra kuzu bel etini baharatlarla terbiye edip tencereye yerleştirilmiş olan kuyruk yağlarının üzerine dizin.

Tencerenin kapağını kapatın.

Yemeğin hava almaması için kapağın kenarlarına biraz hamur yaparak sıvayın ve kısık ateşte 4 saat pişirin.

Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun...