ORTA ZORLUKTA

Susamlı patlıcan dolması tarifi

Susamlı patlıcan dolması tarifi

Gaziantep mutfağının eşşiz lezzetlerinden biri kuru dolma

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 100 gram tavuk kıyması
  • 12 adet küçük patlıcan
  • 2 adet taze soğan
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Sos için:
  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 paket sebze bulyon

Hazırlanışı

Tavaya tavuk kıyması, kıyılmış taze soğan, soya sosu, sıvı yağ, karabiber ve tuz ilave edip kavurun.

Patlıcanın sap kısımlarını kesip yıkayın. Her birine boydan boya uzun yarıklar açın. Tavuklu harcı kestiğiniz kısma doldurup susama bulayın. Patlıcanı bol yağda çevirerek kızartın. Kağıt havlu üstünde fazla yağını aldırıp sosla birlikte servis yapın.

Sos için, küçük bir tencereye 1 çay bardağı su, sebze bulyonu ve soya sosunu ekleyip, bir taşım kaynatın.


dolma patlıcan yemek tarifleri