GeriEt Yemeği Tarifleri Sulu yağlı köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sulu yağlı köfte tarifi

Sulu yağlı köfte tarifi

Sulu yağlı köfte, Kahramanmaraş mutfağına ait nefis bir yemek. Adını köftenin ortasındaki çukurlara dolan yağdan alan sulu yağlı köfte, sömelek olarak da biliniyor. Bu nefis köfteyi siz de sofranızda misafir etmek isterseniz tek ihtiyacınız aşağıda bulunan malzeme listesi ve tarif. Yapılış aşamalarını tek tek anlattığımız sulu yağlı köfteyi çok beğeneceğinize eminiz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 250-300 gram köftelik yağsız kıyma
  • 1,5 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 3-4 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sadeyağ
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Maydanoz

Hazırlanışı

Bulgur ile kıymayı karıştırıp iyice yoğurun.

Avuç içinde fındık büyüklüğünde köfteler yapın ve parmağınızla ortalarına hafifçe bastırın.

Kuru soğanı ve yeşil biberi ince ince doğrayıp sade yağda soteleyin.

Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.

Salçayı da aynı şekilde kavurun ve 1 litre kadar sıcak su koyup kaynayana kadar pişirin.

Önceden haşladığınız nohutları ve köfteleri tencereye ekleyin.

Tuzunu da ilave edin ve köfteler haşlanana kadar pişirmeye devam edin.

Yemeği tabaklara bölüştürüp üzerine kuru nane, pul biber ve ince kıyılmış maydanoz ekleyin.

Soğutmadan servis edin. Afiyet olsun…