Sultan helvası tarifi
Bayılacağınız bir lezzet!
Yapımı için malzemeler
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı irmik
- 200 gram tereyağı
- 2 su bardağı toz Antep fıstığı
Sultan helvası tarifi Nasıl yapılır?
Su ve şekeri kaynatın. Hafif kıvamını alınca altını kapatın.
İrmiği ayrı bir tencerede tereyağı ile pembeleşinceye kavurun. Meyane kokusu gelmeye başlayınca kavurma işi tamamlanmış demektir.
Kavurma işi tamamlanınca kaynattığınız şekerli suyu irmiklerin üstüne dökün. Ateşi iyice azaltın, bir iki kez karıştırarak bırakın, kapağın kapatın.
İrmikler şerbeti çekince 2 su bardağı toz fıstığı helvanın içine koyun. İyice karıştırıp kendi halinde demlenmeye bırakın. Üzerini bütün Antep fıstığı ile süsleyin.