GeriTatlı Tarifleri Sultan helvası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sultan helvası tarifi

Sultan helvası tarifi
Bayılacağınız bir lezzet!

Bayılacağınız bir lezzet!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı irmik
  • 200 gram tereyağı
  • 2 su bardağı toz Antep fıstığı

Sultan helvası tarifi Nasıl yapılır?

Su ve şekeri kaynatın. Hafif kıvamını alınca altını kapatın.

İrmiği ayrı bir tencerede tereyağı ile pembeleşinceye kavurun. Meyane kokusu gelmeye başlayınca kavurma işi tamamlanmış demektir.

Kavurma işi tamamlanınca kaynattığınız şekerli suyu irmiklerin üstüne dökün. Ateşi iyice azaltın, bir iki kez karıştırarak bırakın, kapağın kapatın.

İrmikler şerbeti çekince 2 su bardağı toz fıstığı helvanın içine koyun. İyice karıştırıp kendi halinde demlenmeye bırakın. Üzerini bütün Antep fıstığı ile süsleyin.