GeriHamur İşi Tarifleri Şuale tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şuale tarifi

Şuale tarifi

Şuale ya da şuale hamuru, ekler, profiterol gibi tatlıların temelini oluşturan hamura verilen isimdir. Pataşur olarak da bilinen bu hamurun yapılışı oldukça kolaydır. Bir kere öğrendikten sonra çeşit çeşit tatlılar yapabilirsiniz. İşte kolayca yapabileceğiniz şuale tarifi.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 100 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 3 veya 4 yumurta

Şuale tarifi Nasıl yapılır?

Su, tereyağı, toz şeker ve tuzu bir tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca elenmiş unu bir kerede içine atıp karıştırarak 3-4 dakika pişirin. Ocaktan alıp birkaç dakika bekletin. Hamur ılınınca yumurtaları teker teker ekleyin ve mikserle iyice karıştırın. Krema sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serili fırın tepsisinin içine belirli aralıklarla top şeklinde sıkın.