GeriEt Yemeği Tarifleri Steak tartare tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Steak tartare tarifi

Steak tartare tarifi

Satırda incecik çekilmiş dana kıymasının, çeşitli malzemelerle lezzetlendirildikten sonra pişirilmeden servis edilmesine steak tartare adı veriliyor. Dünya mutfaklarından ödünç aldığımız bu çok farklı lezzeti siz de evinizde yapabilir, çok şık bir sunumla sevdiklerinizi şaşırtabilirsiniz. İşte çok beğeneceğinize emin olduğumuz steak tartare tarifi...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 200 gram satır dana kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı acı hardal
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • 1 yemek kaşığı acı sos
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 arpacık soğan
  • 1 tutam maydanoz

Steak tartare tarifi Nasıl yapılır?

Maydanozları ve arpacık soğanları ince ince kıyın.

Yumurtanın sarısını patlatmadan bir kenara ayırıp beyazını diğer malzemelerle karıştırın.

Kıymayı da ekleyin ve köfte yoğurur gibi iyice yoğurun.

Servis tabağına yerleştirdiğiniz steak tartare'ın üzerine yumurtanın sarısını yerleştirin.

Kızarmış ekmek ve salatayla servis edin. Afiyet olsun!