GeriMakarna Tarifleri Spaghetti bolognese tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Spaghetti bolognese tarifi

Spaghetti bolognese tarifi

Adını İtalya'nın Bolonya şehrinden alan bolognese sosu özellikle spagetti makarnaya çok yakışıyor. Kolayca yapabileceğiniz bu makarnayla, İtalya'yı sofranıza taşıyacak, çok fazla uğraşmadan çok çık bir yemek hazırlamış olmanın haklı gururunu yaşayacaksınız. İşte kısa zamanda kurulacak şık sofralar için spaghetti bolognese tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket spagetti makarna
  • 250 gram dana kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 adet orta boy domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • İsteğe göre taze fesleğen

Spaghetti bolognese tarifi Nasıl yapılır?

Makarnayı haşlayıp süzün.

Soğan, domates ve sarımsağı rendeleyin.

Sos tenceresine ya da tavaya zeytinyağı koyun.

Soğanı biraz tuz ekleyerek pembeleşene kadar kavurun, salça ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Kıymayı ve sarımsağı katın, sürekli karıştırarak 5-6 dakika pişirin.

Kıymanın rengi değişince domates rendesini ekleyin.

Yaklaşık 10-15 dakika orta ateşte pişirin ve makarnanın üzerine dökerek sıcak servis yapın.