GeriBalık Tarifleri Somon buğulama tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Somon buğulama tarifi

Somon buğulama tarifi

Omega-3 açısından zengin pratik bir somon balığı tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet somon fileto
  • 2 adet iri kuru soğan
  • 2 adet limon
  • 1 bardak su
  • 1 adet defne yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım limonun suyu

Somon buğulama tarifi Nasıl yapılır?

Tencerenin dibine limon dilimlerini, onların da üzerine soğan dilimlerini yerleştirin. En üste somonları koyun. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Tekrar bir kat soğan ve bir limon dilimi somonların üzerine yerleştirin. Defne yaprağını ilave ederek kapağını kapatın. Piştikten sonra tabaklara alıp yanında garnitürleri ile servis yapın.