ORTA ZORLUKTA

Soğanlama tarifi

Soğanlama tarifi

Aksaray mutfağına ait nefis ve ekonomik bir yemek soğanlama. Kıymayla, tavukla ya da mercimekle yapılabilen bu yumurtalı yemek, bayat ekmekleri değerlendirmek için de çok doğru bir seçenek. Sizin de çok beğeneceğinize emin olduğumuz soğanlama tarifimiz aşağıda. İşte nefis soğanlama tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 4 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 4 adet yumurta
  • 2-3 dilim bayat ekmek

Hazırlanışı

Önceden ıslattığınız mercimekleri yumuşayana kadar haşlayın.

Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun.

10-12 dakika kadar kavurduğunuz soğanlara salçayı ilace edin.

Haşladığınız mercimekleri tuzu, karabiberi ve naneyi ekleyin.

1 su bardağı da su ilave ederek suyunu çekene kadar önce harlı sonra kısık ateşte pişirin.

Bu esnada bayat ekmekleri küp küp doğrayıp tabağa dizin.

Mercimeklerin suyu çekilince üzerine yumurtaları ekleyip karıştırın.

Yumurtalar pişince tencereyi ocaktan alın.

Ekmek parçalarının üzerine yayıp sıcak servis edin. Afiyet olsun…

Ana yemeklerin yanında sofranızı süsleyecek 4 yardımcı lezzet
Fotoğraf: Alamy

Soğanlama nasıl yapılır? soğanlama tarifi yöresel lezzetler aksaray mutfağı aksaray yemekleri