ORTA ZORLUKTA

Sodalı çıtır börek tarifi

Sodalı çıtır börek tarifi

Puf puf kabaran bir börek yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 50 gram eritilmiş tereyağı veya margarin
  • 1,5-2 su bardağı galeta unu
  • 1 şişe maden suyu
  • 250 gram kıyma
  • 5 adet patates

Hazırlanışı

Yufkaları dörde kesin, 16 parça üçgen yufka elde edin. Her bir üçgenin üzerine yumurta fırçası yardımıyla yeteri kadar sıvı yağ sürün ve boydan ikiye katlayın. Geniş ucuna iç harçtan koyun. Her iki ucunu hafifçe içe katlayın. Sonra rulo şeklinde gevşek olarak sarın. Ardından eritilmiş tereyağı veya margarinin içine kalan sıvı yağını ekleyin ve karıştırın. Böreklerin her yanına yağ karışımını sürün. Ardından hemen maden suyuna ve yine tamamen galeta ununa bulayın. Börekleri yağlanmış tepsiye dizip, en az 2 saat buzdolabında bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri kızarana dek pişirin.



börek börek çeşitleri börek tarifi börek tarifleri Börek yemek Sodalı çıtır börek tarifi çıtır börek sodalı tarifler

Lezizz Öneriler