GeriTatlı Tarifleri Şöbiyet tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şöbiyet tarifi

Şöbiyet tarifi

Şöbiyet Türk mutfağının en bilinen ve en sevilen tatlılarındandır. İçindeki irmikli muhallebisi ve şerbetiyle, hem sütlü tatlı sevenleri hem de daha kuvvetli bir şey arayanları mutlu eder. Gelin bundan sonra şöbiyetinizi evde yapın. İşte tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 10 adet baklavalık yufka
  • Yarım paket eritilmiş tereyağı

İçi için

  • 1 kase toz fıstık

Muhallebisi için

  • 1 su bardağı süt
  • 3 kaşık irmik
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Çeyrek limon suyu

Şöbiyet tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle şerbet malzemelerini tencereye alıp kaynamaya bırakın.

Muhallebisi için süt ve irmiği koyulaşana kadar pişirin en son vanilya ekleyip ocaktan alıp soğutun.

Tereyağını eritin. Bir yufka alıp fırça ile üzerine tereyağı sürün.

İkinci yufkayı üzerine kapatın. Bıçakla yufkayı kare kare kesin.

Her birinin ortasına 1 kaşık muhallebi ve toz fıstık serpip üçgen şeklinde katlayın.

Uç kısmı diğerinin altında kalacak şekilde tepsiye dizin.

İyice kızarana kadar fırında pişirin. 

Tatlı sıcak şerbet ılık iken yavaş yavaş dökün.

Şerbeti çektikten sonra fıstık ile süsleyerek servis edin.