GeriHamur İşi Tarifleri Sirkeli kandil simidi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sirkeli kandil simidi tarifi

Sirkeli kandil simidi tarifi
Ağzınızda dağılan kıvamı ve enfes görüntüsü ile mükemmel bir tarif...

Ağzınızda dağılan kıvamı ve enfes görüntüsü ile mükemmel bir tarif...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 125 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
  • Susam

Sirkeli kandil simidi tarifi Nasıl yapılır?

Geniş bir kapta önce yumurtanın sarısını ve şekeri karıştırın. Daha sonra yağ, tuz ve sirkeyi ilave edin. Son olarak kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ilave edin ve kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun.

Hamurdan küçük parçalar koparıp simit şekli verin. Önce yumurta akına sonra susama batırıp tepsiye dizin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.