GeriTatlı Tarifleri Sirene tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sirene tatlısı tarifi

Sirene tatlısı tarifi

Şerbetli bir tatlı olan sirene görüntüsüyle de lezzetiyle de çok fazla uğraşmadan nefis bir şeyler hazırlamak isteyenlerin favorileri arasına girebilecek nitelikte. Tuzsuz lor peyniri kullanılarak yapılan sirene tatlısını siz de evinizde kolayca yapabilir, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. İşte sirene tatlısının tarifi…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yumurta
  • 250 gram tuzsuz lor peyniri
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • Yarım paket kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker

Sirene tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Hamur için gerekli malzemeleri yoğurma kabında birleştirip güzelce yoğurun.

Elde ettiğiniz yumuşak hamuru tırtıklı uç takılmış krema torbasına doldurun.

Fırın tepsisini yağlayıp hamurdan ceviz büyüklüğünde parçaları tepsiye sıkın.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin.

Hamurların üstü pembeleştiğinde tepsiyi fırından alıp soğuması için bir kenara alın.

Tatlılar soğuyunca su ve toz şekeri tencerede birleştirip kaynatarak şerbetini hazırlayın.

Koyulaşan şerbeti sıcakken soğumuş tatlıların üzerine gezdirin.

En az 1 saat bekleyip tatlıların şerbeti iyice çekmesini sağlayın.

Ardından tatlılarınızı dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.