ORTA ZORLUKTA

Simit kebabı tarifi

Simit kebabı tarifi

Gaziantep'in bu eşsiz lezzetini mutlaka deneyin!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 750 gram kebaplık kuzu kıyma
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1,5 çay bardağı köftelik bulgur
  • 2 çorba kaşığı acı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
Üzeri için:
  • Domates ve biber

Hazırlanışı

Bir kabın içine bulguru alın ve üzerini az geçecek kadar sıcak su koyun. Bulgur şişene kadar bekleyin. Şişen bulguru kıymaya ekleyin. Diğer malzemeleri ekleyip, ara sıra elinizi ıslatarak yoğurmaya devam edin.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Yoğurduktan sonra harçtan parçalar kopararak şekil verin ve kebap şişine geçirin. Şişi, etin içinden çekerek çıkarın ve kebapları yağlı kağıt üzerine dizin. Domates ve biber dilimlerini sıralayın.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.



resimli yemek tarifleri yemek tarifi yemek simit kebabı

Lezizz Öneriler