ORTA ZORLUKTA

Silor tarifi

Silor tarifi

Anadolu’nun farklı yörelerinde siron, sinor, ziron gibi isimlerle de tanınan silor, yufkaların rulo yapılarak dilimlendikten sonra kurutulmasıyla elde edilen bir hamur işi ve aynı hamur işinin yoğurtla lezzetlendirilerek yemek haline getirilmiş hali. Sizin için evinizde kolayca yapıp uzun süre saklayabileceğiniz silorun tarifini hazırladık. Mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Hazırlanışı

Suya unu kontrollü bir biçimde ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.

Hamuru 10 eşit parçaya ayırın.

Parçaların her birini tepsi büyüklüğünde açın.

Açtığınız yufkaları sacda pişirip kurumaması için örtüye sarın.

Tüm yufkalar pişince her birinden birer rulo yapın ve ruloları 1 parmak genişliğinde dilimleyin.

Dilimleri geniş bir fırın tepsisine dizin.

Fırını 140 dereceye ayarlayıp ısıtın ve hamurları üzeri kızarana kadar fırınlayın.

Fırından çıkarıp soğuyunca bir torbaya ya da kavanoza yerleştirin.

Doğru muhafaza edildiğinde silorlarınız uzun bir süre dayanacaktır.

Birkaç dakika içinde hazır: Şipşak tava böreği
Fotoğraf: iStock

silor tarifi yöresel lezzetler anadolu mutfağı