ORTA ZORLUKTA

Sezar salatası tarifi

Sezar salatası tarifi

Tavuk ve kıtır ekmek parçaları ile hem doyurucu hem de çok lezzetli bir salata tarifi...

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 1 adet marul
  • 1 adet tavuk göğüs eti
  • 2 yemek kaşığı parmesan peyniri
  • 1 çay bardağı kruton ekmeği
  • 10 adet küp şeklinde doğranmış kaşar peyniri
Sos için:
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 2 fincan zeytinyağı
  • 6 adet ançuez
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 2 yemek kaşığı parmesan peyniri
  • 3 diş sarımsak
  • Karabiber

Hazırlanışı

Marulu yıkayıp süzdükten sonra iri iri doğrayın ve salata kasesine alın. Üzerine ızgarada pişirip küçük küçük doğradığınız tavuk parçalarını, kruton ekmeği ve küp şeklinde doğranmış kaşar peynirini koyun.

Sosu için zeytinyağı, ançuez, limon suyu, parmesan peyniri, sarımsak ve karabiberi mikserde çırpın. Yumurta sarısını ve hardalı da ayrı bir kapta çırptıktan sonra mikserdeki karışıma ekleyin. 

Salatanızı domates ve parmesan peyniriyle süsleyin. Hazırladığınız sosu salatanın üstüne dökün ve servis yapın. 



salata tarifleri lezzetli pratik