GeriSalata Tarifleri Sezar salata tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sezar salata tarifi

Sezar salata tarifi

Sezar salata hayatımıza sonradan girse de en popüler salatalardan biri olmayı başardı. Marul, tavuk eti, parmesan peyniri ve enfes sosun aynı kasede bir araya gelmesiyle oluşan Sezar salatayı siz de evinizde kolayca yapabilir, zevkle tüketebilirsiniz. İşte çok beğeneceğiniz gerçek Sezar salata tarifi…

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet marul
  • 1 adet göbek
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 25 gram parmesan peyniri
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 adet tost ekmeği

Sosu için:

  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 10 gram hardal
  • 80 gram mayonez
  • 15 gram kapari
  • 20 gram ançüez
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Sezar salata tarifi Nasıl yapılır?

Kenarlarını kestiğiniz tost ekmeklerini küp küp doğrayın.

Tereyağını tavada eritip ekmekleri bu yağda kızartın.

Tavukları ince uzun dilimleyin.

Zeytinyağını başka bir tavada kızdırıp tavukları pişirin.

Göbek salatayı ve marulu yıkayıp doğrayın ve salata kasesine alın.

Yeşilliklerin üzerine önce ekmekleri ardından tavukları yerleştirin.

Sos malzemelerinin hepsini mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin.

Sosu salatanın üzerine gezdirip hepsini harmanlayın.

En üste parmesan peyniri rendeleyin ve servis edin. Afiyet olsun!