GeriPasta Tarifleri Şeftalili cheesecake tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şeftalili cheesecake tarifi

Şeftalili cheesecake tarifi

Cheesecake hayatımıza çok geç girmiş olsa da kendini çok sevdirebilmiş bir tatlı. Farklı soslarla lezzeti katlanan cheesecake'e özellikle meyveli tatlar çok yakışıyor. Vişneyi, ahududuyu artık herkes biliyor ama şeftalili cheesecake'e ne dersiniz? Şeftalinin farklı bir lezzet verdiği bu cheesecake tarifini siz de çok seveceksiniz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 paket bisküvi
  • 50 gram tereyağı
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 kutu krema
  • 250 gram süzme yoğurt
  • 350 gram labne peyniri
  • 4 adet şeftali
  • 1 paket vanilin

Şeftalili cheesecake tarifi Nasıl yapılır?

Bisküvi ve tereyağını robottan geçirin. Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin ve hazırladığınız taban malzemesini yayın.

Toz şekeri, yumurtaları ve vanilini bir kabın içinde mikser yardımıyla iyice çırpın. Daha sonra un ve krema ilave ederek tekrar çırpın. Labne ve süzme yoğurdu da ekleyip mikserle çırpmaya devam edin.

Hazırladığınız karışımın içine şeftalileri küp küp doğrayın ve kaşıkla karışımı karıştırın. 180 derecede fırını ısıtın. Daha sonra hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökerek fırına verin. 45-55 dakika fırında pişirin.

Cheesecake'i fırından alıp soğumaya bırakın ve ardından buzdolabında bir gece dinlendirin. Son olarak üzerine şeftali dilimleri yerleştirin.