GeriTavuk Yemeği Tarifleri Sebzeli yaz tavuğu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sebzeli yaz tavuğu tarifi

Sebzeli yaz tavuğu tarifi

Yazın ağır yemekler yerine çok daha hafif yemeklere yöneliyoruz, yaz yemeklerine bir yenisini eklemek isteyenler için pratik bir o kadar da lezzetli bir önerimiz var: Sebzeli yaz tavuğu. Mevsim sebzeleri, kuşbaşı tavuk eti ile buluşuyor, ister makarna isterseniz de pilavla sunulacak bir tavuk yemeği ortaya çıkıyor. Peki, sebzeli yaz tavuğu nasıl yapılıyor? İşte, adım adım yaz tavuğu tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı tavuk eti
  • 4 adet arpacık soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet patates
  • 2 adet kabak
  • 2 adet domates
  • 4 adet sivri biber
  • 2 adet kırmızı kapya biberi
  • 4 adet havuç
  • 7-8 dal taze soğan
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Üzeri için:

  • 1 tutam soya filizi

Sebzeli yaz tavuğu tarifi Nasıl yapılır?

 

Kuşbaşı tavuk etleri, arpacık soğanlar ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında soteleyin.

Tavuk etlerinin renkleri dönmeye başlayınca çubuk formunda doğradığınız sebzeleri ilave edip 4-5 dakika daha soteleyin.

Üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın.

Tavuk etleri ve sebzeler tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin.

Soya filizini ilave edip ocaktan alın.

Sıcak servis yapın.