Fotoğraf: Ingimage
Son Güncelleme:
Sebzeli yaz tavuğu tarifi
Yazın ağır yemekler yerine çok daha hafif yemeklere yöneliyoruz, yaz yemeklerine bir yenisini eklemek isteyenler için pratik bir o kadar da lezzetli bir önerimiz var: Sebzeli yaz tavuğu. Mevsim sebzeleri, kuşbaşı tavuk eti ile buluşuyor, ister makarna isterseniz de pilavla sunulacak bir tavuk yemeği ortaya çıkıyor. Peki, sebzeli yaz tavuğu nasıl yapılıyor? İşte, adım adım yaz tavuğu tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 500 gram kuşbaşı tavuk eti
- 4 adet arpacık soğan
- 4 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet patates
- 2 adet kabak
- 2 adet domates
- 4 adet sivri biber
- 2 adet kırmızı kapya biberi
- 4 adet havuç
- 7-8 dal taze soğan
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı zerdeçal
Üzeri için:
- 1 tutam soya filizi
Sebzeli yaz tavuğu tarifi Nasıl yapılır?
Kuşbaşı tavuk etleri, arpacık soğanlar ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında soteleyin.
Tavuk etlerinin renkleri dönmeye başlayınca çubuk formunda doğradığınız sebzeleri ilave edip 4-5 dakika daha soteleyin.
Üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın.
Tavuk etleri ve sebzeler tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin.
Soya filizini ilave edip ocaktan alın.
Sıcak servis yapın.