GeriBalık Tarifleri Sebzeli kalkan buğulama tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sebzeli kalkan buğulama tarifi

Sebzeli kalkan buğulama tarifi

Balığın en güzel hallerinden biri sebzelerle bir araya getirilip buğulama şeklinde pişirilince ortaya çıkıyor. Buğulama balığın en leziz hali de muhtemelen beyaz etli kalkanla yapıldığında ortaya çıkıyor olabilir. Denemeye ne dersiniz? Tarifi sizin için hazırladık.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 7-8 parça kalkan fileto
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 4-5 adet orta boy kuru soğan
  • 2-3 adet orta boy domates
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 7-8 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ

Sebzeli kalkan buğulama tarifi Nasıl yapılır?

Kenarları en az iki parmak yükseklikteki fırın kabınızın tabanına kalkan filetolarından 3-4 parça dizin.

Üzerine tuz ve karabiber serpin.

Halka halka doğradığınız soğan ve patatesleri balıkların üzerine yerleştirin.

Onun üzerine de ince kıyılmış dereotunu ve maydanozu serpin.

Kıyılmış sarımsakların ve küp küp doğranmış domateslerin de yarısını bu sırayla ilave edin.

En üste kalan kalkanları dizin ve kalan tuz ile karabiberi serpin.

Artan doğranmış domates ve sarımsağı da en üste rastgele yayın.

Sıvı yağı tepsinin her yerine gezdirerek dökün.

Fırın kabınızın ağzını bir alüminyum folyo parçasıyla hava almayacak şekilde sıkıca kapatın. 

175 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika kadar pişirin.