ORTA ZORLUKTA

Sebzeli Hint pilavı tarifi

Sebzeli Hint pilavı tarifi

Acı severlerin hoşuna gidecek bir tarif, sebze ve baharatların leziz birleşimi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 350-400 gram pirinç
  • 3,5-4 su bardağı su
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım tatlı kaşığı toz zencefil
  • Yarım tatlı kaşığı toz zerdeçal
  • 1-2 adet püre haline getirilmiş acı yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı bezelye
  • 2 yemek kaşığı yeşil fasulye
  • 2 yemek kaşığı havuç
  • 2 adet domates
  • Yeterince tuz
  • Yarım demet ince doğranmış maydanoz
  • 2 adet karanfil
  • 1 tatlı kaşığı tane kimyon
  • 1 yemek kaşığı soğan
  • 1-2 diş dövülmüş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı öğütülmüş kakule
  • Küçük bir parça çubuk tarçın
  • 1-2 defne yaprağı

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri karıştırın ve temiz bir torba içine koyup, ağzını sıkıca bağlayın ve tencereye asabilmek için ipini uzun tutun.

Pirinci yıkayın, 15 dakika suda bekletilip süzün. Zerdeçal, yeşil biberi karıştırın ve kokuları iyice çıksın diye ısıtılmış yağda kısa bir süre kavurun. Tüm sebzeleri karıştırın ve 4-5 dakika tümünü bir arada kavurun. Pirinç ekleyin, pembeleşinceye kadar kavurun, üzerine tuz katılmış sıcak su koyun. Baharat torbasını tencerenin içine asın ve tencerenin kapağını kapatın. Fokurdamaya başlayınca altını kısın.

Pirinç suyu tamamen çekmesine yakın baharat torbasını alın. Suyun tamamen çekmesini bekleyin, ince doğranmış maydanozları serpin ve servise kadar bir süre dinlendirin.



Pilav tarifleri pilav sebzeli hint pilavı

Lezizz Öneriler