ORTA ZORLUKTA

Sebzeli Çin çorbası tarifi

Sebzeli Çin çorbası tarifi

Çin mutfağından hem vitamin deposu hem de çok lezzetli bir çorba tarifi.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğüs eti
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 1 adet pırasa
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı buğday nişastası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Sebzeleri yıkayın. Kabak, pırasa ve havucu kibrit çöpü kalınlığında doğrayın. Tavaya sıvı yağı ve doğradığınız sebzeleri koyup, 5 dakika soteleyin. Üstüne tuz serper gibi nişastayı serpin, 6 bardak su ve zar şeklinde doğranmış tavuk etlerini koyup, çorbayı 20 dakika kaynatın. Zencefili koyup karıştırın, 10 dakika daha kaynatın. Çorbanın suyu azalırsa su ilave edebilirsiniz. Sıcak servis yapın.


pratik tarifler çorba tarifleri Çin mutfağı