GeriBalık Tarifleri Sazan yahnisi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sazan yahnisi tarifi

Sazan yahnisi tarifi

Balık sevenler bu tarife bayılacaklar. Isparta mutfağına ait sazan yahnisini evde kolayca yapabilirsiniz. Hem lezzetli hem de doyurucu bir yemek olan sazan yahnisi, bir tatlı su balığı olan sazanla yapabileceğiniz en nefis yemeklerden. Mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3-3,5 kilogram sazan balığı
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Nane
  • Limon
  • Tuz

Sazan yahnisi tarifi Nasıl yapılır?

Sazan balığını temizleyip, iyice yıkadıktan sonra kurulayın ve parçalara ayırın.

2-3 dakika sıcak suda bekletin.

Diğer tarafta soğanları doğrayıp zeytinyağında kavurun.

Salça koyarak kavurmaya devam edin.

Parçalanmış balıkları sudan alıp kavurduğunuz soğan ve salçanın üzerine ekleyin.

Üzerini geçecek kadar sıcak su, tuz ve 1 kaşık sirke ilave edin.

10-15 dakika ocakta pişirdikten sonra üzerine isteğe göre kuru nane ve limon suyu koyarak servis yapın.