GeriEt Yemeği Tarifleri Şarmula soslu Arnavut ciğeri tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şarmula soslu Arnavut ciğeri tarifi

Şarmula soslu Arnavut ciğeri tarifi

Şarmula sosu Arnavut ciğerinin üzerine dökülen baharatlı ve sirkeli sosun ismi. Ciğerin lezzetini birkaç katına çıkaran şarmula sosunun yapılışı da oldukça kolay. İşte ciğer sevmeyenlere bile ciğer yedirecek şarmula soslu Arnavut ciğeri tarifi…

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet kuzu ciğeri
  • 2 çorba kaşığı un
  • Sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • Kırmızı pul biber
  • 1 adet soğan
  • 3-4 dal maydanoz

Şarmula soslu Arnavut ciğeri tarifi Nasıl yapılır?

Kuşbaşı doğradığınız kuzu ciğerini genişçe bir kapta una bulayın.

Sıvı yağı tavada kızdırıp ciğerleri yağda güzelce kavurun.

Yağı süzüp başka bir tavaya alın.

İçine sarımsak, sirke ve kırmızı biberi ekleyip bir taşım kaynatın.

Ciğerleri servis tabağına alıp sosu üzerine gezdirin.

Tuzla ovduğunuz soğan ve ince kıyılmış maydanozla servis edin.