ORTA ZORLUKTA

Sarımsaklı et tarifi

Sarımsaklı et tarifi

Sarımsaklı et Çankırı yöresine ait vazgeçilmez lezzetlerden biri. Coğrafi işaret tescili alarak özel yemeklerimiz arasına adını yazdıran sarımsaklı etin hası Çankırı’da yenir elbette ama merak edenler bu yemeği evlerinde de yapıp yiyebilirler. Sizin için sarımsaklı etin tarifini araştırdık. Çok beğeneceğinize de eminiz. Şimdiden afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 kilogram yağsız kuşbaşı et
  • 1 kilogram arpacık soğan
  • 100 gram sarımsak
  • Sıvı yağ
  • Domates salçası
  • Karabiber
  • Pul biber

Hazırlanışı

Etleri üzerini geçecek kadar suyun içinde 15 dakika kadar haşlayın.

Suyunu süzüp etleri kenara alın.

Sıvı yağı tencerede kızdırıp içine etleri ekleyin ve sıcak su ilave edin.

Soğanları yemeklik doğrayın.

Etleri yarım saat kadar pişirdikten sonra üzerine soğanları ilave edin.

Salça, tuz ve kabukları soyulmamış sarımsak dişlerini de tencereye ilave edin.

Hepsini yeniden pişirip sıcak servis yapın.

Tek tencerede pişer, bulaşık çıkarmaz: Kıymalı makarna
Fotoğraf: Alamy

sarımsaklı et nasıl yapılır sarımsaklı et tarifi yöresel lezzetler coğrafi işaretli lezzetler