Geriİçecek Tarifleri Sarımsak çayı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sarımsak çayı tarifi

Sarımsak çayı tarifi

Son dönemde birçok insan metabolizmasını hızlandırmak, enfeksiyonlarla savaşmak gibi birçok amaçla bitki çaylarına başvuruyor. Bu çayların en favorilerinden biri de sarımsak çayı. Her evde bulunan birkaç temel malzemeyle yapılan sarımsak çayının tarifini içeriğimizde bulabilirsiniz. İşte sarımsak çayı yapılışı…

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 2 diş sarımsak
  • 1 dilim taze zencefil (ince ve küçük)
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

Sarımsakların kabuklarını soyup rendenin ince tarafıyla rendeleyin.

Zencefilden ince bir dilim kesip kabuğunu soyun.

Sıcak suyu cezveye alıp içine sarımsak ve zencefili ilave edin.

2 dakika kadar kaynattığınız çaya toz zerdeçalı ekleyip demlenmesi için 3 dakika bekleyin.

Çayı bir fincana süzüp içine bal ve limon suyunu ekleyin. Bekletmeden için, afiyet olsun!