GeriTatlı Tarifleri Samsa tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Samsa tarifi

Samsa tarifi

Burma tatlısına benzer bir tatlı tarifimiz var sırada. Çanakkale yöresine ait samsa tatlısı misafirleriniz için güzel bir tatlı olabilir. Yapıldığı anda bitmeye aday bu tatlıyı denemelisiniz. İşte samsa tatlısının malzemeleri ve yapılış aşamaları...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram un
  • 500 gram şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 kilogram ceviz
  • 1 kilogram badem
  • 2-3 adet karanfil 
  • Çeyrek çay kaşığı tuz
  • 500 mililitre zeytinyağı
  • 3 su bardağı su  

Samsa tarifi Nasıl yapılır?

Bademleri kaynar suda, kabukları çıkana kadar haşlayın.

Kabuklarını temizledikten sonra bir tavada orta ateşte 15-20 dakika süreyle kavrurun ve havanda dövün.

Cevizi ise ocakta kabuğundan ayrılana kadar kavurduktan sonra havanda dövün.

Yumurta, tuz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını çırparak, un ve 1 su bardağı su ile yoğurun.

Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.

1 saat dinlenmeye bıraktığınız hamuru daha sonra yumurta büyüklüğünde parçalara bölün.

Merdane yardımıyla tepsi boyutunda, baklava yufkası inceliğinde açın.

Dövülmüş ceviz, badem ve karanfili bir kasede karıştırıp açtığınız hamurun içine 1’er çay bardağı ölçüsünde koyun.

Yufkayı oklavaya sararak, rulo yapın. Bu işlemi her yufkaya uygulayın.

Daha sonra 3-4 santimetre genişliğinde keserek uzunlamasına tepsiye dizin.

Zeytinyağını kızdırarak, tepsiye dizdiğiniz hamurların üzerine dökün ve fırına verin.

Malzemeler, tepsiye yapışmayacak pişkinliğe geldiğinde ve hafif pembeleştiğinde fırından alarak soğumaya bırakın.

Şekeri 3 su bardağı su ile koyulaşana kadar kaynatın.

Kaynar halde, tepside soğumuş şekilde duran hamurun üzerine dökün.

Şerbetini çektikten 1 saat sonra servis edin.