ORTA ZORLUKTA

Samosa tarifi

Samosa tarifi

Samosa Hindistan mutfağına ait çok tanınmış bir yemek. İçinde bezelye, patates ya da et olan samosa yağda kızartılarak pişiriliyor ve ortaya çıtır çıtır nefis bir lezzet çıkıyor. Naneli yoğurtla servis edildiğinde tadına doyum olmayan samosa’nın tarifini aşağı bırakıyoruz. Çok beğeneceksiniz…

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

Hamuru için:

  • 500 gram un
  • 1 yemek kaşığı hardal tohumu
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kimyon tohumu
  • 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı toz kişniş
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 3 adet patates
  • Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
  • 3 dal taze kişniş

Kızartmak için:

  • 2 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı

Un, hardal tohumu ve tuzu karıştırın.

Suyu da ilave edip elinizle yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.

Bezelyeleri ve patatesleri ayrı ayrı haşlayın.

Patatesleri soyup püre haline getirin.

Sıvı yağı tavada kızdırıp içine baharatları ilave edin ve kokusu çıkana kadar yoğurun.

Patates püresi, ince doğranmış kişniş ve tuzu ilave edip karıştırın.

Son olarak bezelyeleri de ekleyin ve yeniden karıştırın.

Hamuru ince yufka halinde açıp 3 parmak kalınlığında şeritler kesin.

Şeritlerin bir ucuna bezelyeli püreden koyup muska şeklinde sarın.

Kızartmalık yağı iyice kızdırıp börekleri yağda kızartın ve kağıt havlunun üzerine çıkarın.

Kuru naneyi yoğurtla karıştırıp samosanın yanında servis edin. Afiyet olsun…

Ispanaklı & Enginarlı Börek | Mucize Lezzetler
Fotoğraf: Alamy

samosa nasıl yapılır samosa tarifi hint yemekleri