ORTA ZORLUKTA

Salçalı gnocchetti tarifi

Salçalı gnocchetti tarifi

Henüz patatesli mantı yemeyenler için enfes bir tarif: niyoketti!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı patates nişastası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Sos için:
  • 3 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 su bardağı doğranmış mantar
  • 8 adet kıyılmış yeşil zeytin
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı reyhan
  • Karabiber
  • Tuz

Hazırlanışı

Patatesi haşlayıp rendeleyin. Yumurta, tuz ve un koyup yumuşak bir hamur elde edin. Patatesli hamuru elinizle yuvarlayarak parmak kalınlığında şerit yapın, küçük küçük kesin. Kaynayan tuzlu suya 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. 7 dakika haşlayıp süzün.

Sosu için mantarları, suyunu bırakıp çekene kadar tavada kavurun. Domates püresi, karabiber, tuz ve reyhan ilave edip 2 bardak sıcak su koyun. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Zeytinleri gnocchetti'yle birlikte sosa karıştırın.

Makarna sosla karışınca ocağın altını kapatın. Parmesan peyniriyle süsleyip servis yapın.

 



mantı patates tarif

Lezizz Öneriler