GeriMeze Tarifleri Salatalık turşusu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Salatalık turşusu tarifi

Salatalık turşusu tarifi

Özellikle sulu yemeklerin yanına çok yakışan turşuyu evde kendi ellerinizle yapmak ister misiniz?

  • Çiğ
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3-4 kilogram körpe salatalık
  • 5-6 dal kereviz yaprağı
  • 1 baş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 1 demet dereotu
  • 2-3 adet defne yaprağı
  • 1 litre su
  • 6 çorba kaşığı tuz

Salatalık turşusu tarifi Nasıl yapılır?

Taze, sert, aynı boydaki salatalıkları iyice yıkayıp temizleyin. Temiz bir iğneyle birkaç yerinden delin. Kavanozun dibine birkaç dal kereviz yaprağı yerleştirin ve bunun üzerine de iki ince limon dilimi koyun. Salatalıkları sıkıca yerleştirin. Aralarına sarımsak dişlerini, defne ve kereviz yapraklarını sıkıştırın.

İnce limon dilimlerini dıştan görülecek şekilde kavanozun kenarlarına yerleştirin. Yerleştirme işlemi bitince, 1 litre kaynatılmış suya 6 çorba kaşığı rafine kaya tuzu koyarak salamura suyunu hazırlayın. Tuz iyice eridikten sonra kavanoza dökün. Eğer su salatalıkların üzerini örtmediyse aynı şekilde tuzlu su hazırlayıp, salatalıkların üstünü örtecek kadar tuzlu su koyun. Salatalıkların üzerini defne yaprakları ve dereotuyla örtüp kavanozun kapağını kapatın.

Oda sıcaklığında 3-4 hafta zaman zaman üstündeki köpüğünü alarak bekletin. 3-4 hafta sonra turşunuz hazır hale gelmiş olacaktır.