GeriSebze Yemeği Tarifleri Saksı kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Saksı kebabı tarifi

Saksı kebabı tarifi

Patlıcanlı tariflerin gönüllerdeki yeri artık hepimizin malumu. Üstelik o kadar da haklı bir sevgi ki bu. Zira patlıcanla hem çeşit çeşit yemek yapmak mümkün, hem de bu yemekler hep nefis oluyor. Bu tariflere bir yenisini eklemek isteyenler saksı kebabı tarifimize buyursun. Bostan patlıcanların içinin doldurulmasıyla yapılan saksı kebabının sunumu da çok şık.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet bostan patlıcan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 400 gram dana kuşbaşı eti
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Üzeri için:

  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı salça

Saksı kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanları alaca soyup ortadan ikiye kesin.

İçlerini dibinde biraz kalacak şekilde oyduğunuz patlıcanları acısının çıkması için limonlu suya yatırın.

Sudan çıkarıp kuruladığınız patlıcanları kızgın sıvı yağda güzelce kızartın.

Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun.

Soğanlara etleri ilave edip kavurmaya devam edin.

Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip etler pişince ocaktan alın.

Patlıcanları fırın kabına yerleştirip etli karışımı patlıcanların içlerine doldurun.

Salçayı sıcak suda ezip patlıcanların üzerine gezdirin.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp tepsiyi fırına verin.

15 dakika pişirdikten sonra çıkarıp sıcak servis yapın.