ORTA ZORLUKTA

Safranlı pilav tarifi

Safranlı pilav tarifi

Antioksidan etkili safranlı pilav hem gözünüze hem de damağınıza hitap edecek!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
  • Yarım paket tavuk bulyon
  • 500 mililitre sıcak su
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı Antep fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı safran
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

Yağı eritin. Tel şehriyeleri ekleyip 6-7 dakika kadar kavurun. Daha sonra 15 dakika kadar sıcak suda bekletilip süzülmüş ve soğuk sudan geçirilmiş pirinçleri ve bezelyeleri ekleyin. Kabukları soyulmuş Antep fıstıklarını da ilave edin. 1 tatlı kaşığı safranı ve tavuk bulyonu 2 su bardağı sıcak suda eritin ve pilavınızın içine ilave edin. Tuzunu da ekleyip 20-25 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra ateşten alın.

Pilavı 10 dakika demlenmeye bırakın ve ardından servis yapın.



pratik yemek tarifleri safranlı pilav pilav tarifleri

Lezizz Öneriler