GeriPilav Tarifleri Sade bulgur pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sade bulgur pilavı tarifi

Sade bulgur pilavı tarifi

Tane tane bulgurun, mis gibi soğanla kavrulduktan sonra pişmesiyle ortaya bulgur pilavı çıkıyor. Kuru fasulyeden nohuda, etten tavuğa birçok yemeğin yanına çok iyi giden bu enfes bulgur pilavını denemek isterseniz, sade bulgur pilavı tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 çay kaşığı tuz

Sade bulgur pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağı ve zeytinyağını pilav tenceresine koyup kızdırın.

Soğanı yemeklik doğrayıp pilav tenceresinin içine ekleyin.

Soğanlar yumuşayana kadar kavurun.

Ardından bulguru da tencereye ekleyin. 

3 dakika daha kavurmaya devam edin.

Tuzunu ve sıcak suyu ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın.

Pilavı orta ateşte kaynamaya bırakın.

Tencere kaynadıktan sonra altını biraz kısıp pişmeye bırakın.

Pilav piştikten sonra ocağın altını kapatın.

Tenceredeki pilavı karıştırıp kapağını tekrar kapatın.

Pilavı en az 10 dakika dinlenmeye bırakın.

Pilavı dinlendikten sonra hemen servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.