GeriÇorba Tarifleri Rokfor peynirli kereviz sapı çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Rokfor peynirli kereviz sapı çorbası tarifi

Rokfor peynirli kereviz sapı çorbası tarifi

Kerevizin kökü kadar sapları da tam bir sağlık deposu...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kerevizin sapları
  • 1 soğan
  • 1 patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 200 gram rokfor peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • 75 mililitre krema
  • Üzeri için krema
  • Rokfor peyniri
  • Kekik

Rokfor peynirli kereviz sapı çorbası tarifi Nasıl yapılır?

İnce doğradığınız kereviz sapları, yemeklik doğradığınız soğan ve küp doğradığınız patatesi tereyağında yaklaşık 10 dakika soteleyin. Sıcak tavuk suyunu ilave edip kaynatın. Tavuk suyu kaynamaya başlayınca altını kısın. Kapağı kapalı olarak sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Çorbayı ocaktan alın ve rendelediğiniz rokfor peynirini ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çorbanızı blender’dan geçirin. Kremadan bir yemek kaşığı kadar ayırın. Kalanını çorbaya ilave edip bir taşım daha kaynatın. Üzerini çırpılmış krema, rokfor peyniri ve kekik ile süsleyerek servis yapın.