ORTA ZORLUKTA

Revani tarifi

Revani tarifi

Şerbetli tatlılar içinde en sevilenlerden biri olan revaninin yapılışı oldukça kolaydır. Ancak kıvamının iyi olması ve şerbetini iyice çekmesi için tatlının kekinin sıcak şerbetinin ise soğuk olması gerekir. Sizin için adım adım revani tarifi hazırladık. Mutfakta çok acemi olanların bile yapabileceği irmikli revani tarifimiz aşağıda. Afiyet olsun…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

Keki için:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı seker
  • Yarım limonun suyu

Hazırlanışı

Öncelikle tatlının şerbetini hazırlamaya başlayın.

Şeker ve suyu tencereye alıp kaynayana kadar karıştırarak pişirin.

Şerbet kaynadıktan sonra içine yarım limonun suyunu ilave edin.

1-2 dakika daha kaynattığınız şerbeti ocaktan alıp soğuması için kenara alın.

Tatlının keki için yumurta ve şekeri çırpma kabında köpük köpük olana kadar çırpın.

Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmiği ekleyip çırpmaya devam edin.

Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar çırpmayı sürdürün.

Tatlınızın çok ince olmaması gerek. Bu nedenle çok büyük olmayan bir fırın kabı kullanın.

Kabı yağlayıp hamuru fırın kabına aktarın.

Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin.

Üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.

Keki fırından çıkardıktan sonra dilimleyip, soğuyan şerbeti üzerine gezdirin.

Tatlı şerbeti iyice çektikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.

 

Fotoğraf: Alamy

revani nasıl yapılır irmikli revani tarifi şerbetli tatlı tarifleri