ORTA ZORLUKTA

Renkli biber dolması tarifi

Renkli biber dolması tarifi

Biber dolması büyük küçük herkesin severek tükettiği lezzetlerden biri. Biber dolması için önce biberler ayıklanır. İç malzemesi karıştırılıp biberlerin içi doldurulur. Daha sonra üstünü domates vb. yiyeceklerle süslemek mümkündür ve kısık ateşte ocağa konulup pişirilir. Etlisi de yapılan biber dolmasının yazın zeytinyağlısı daha çok tercih ediliyor. Peki, biber dolması için gerekli malzemeler neler? İşte, renkli biber dolması tarifi

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 4 büyük boy dolmalık kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 büyük boy soğan
  • 300 gram dana kıyma
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Kuşüzümlerini 10 dakika suda bekletip suyunu süzün.

Biberlerin saplarını ve çekirdeklerini temizleyin (saplarını zedelenmeyecek şekilde çıkarın).

Soğanların kabuğunu temizleyip kıyın.

2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alıp ısıtın.

Dolmalık fıstıkları ekleyip 2-3 dakika kavurun.

Soğanı ekleyip kısık ateşte 5 dakika daha kavurun.

Kıymayı ekleyip ocağın ateşini artırın.

Karıştırarak kavurmaya devam edin.

Bulgur, nane, tuz ve karabiberi ekleyip 2-3 dakika kavurduktan sonra tavayı ocaktan alın.

Hazırladığınız iç harcı biberlerin içine paylaştırın.

Üzerine saplı kısımlarını kapatıp tencereye dizin.

Kalan zeytinyağını ve sıcak suyu biberlerin üzerine gezdirerek ekleyin.

Biberler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.

Hem çok doyurucu hem de çok pratik: Bulgur pilavıTam bir lif ve sağlıklı karbonhidrat deposu olan bulgur pilavı çok kısa süre içinde pişirip yiyebileceğiniz tam bir Öğrenci Evi yemeği. Çok da doyurucu bir yemek olan bulgur pilavının tarifi Sevin Turan’ın yapımıyla huzurlarınızda…

 


Renkli biber dolması tarifi Renkli biber dolması nasıl yapılır