GeriTatlı Tarifleri Ravent tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ravent tatlısı tarifi

Ravent tatlısı tarifi
Çocuklarınız için tatlı saati!

Çocuklarınız için tatlı saati!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 400 gram ravent kökü
  • 180 gram esmer şeker
  • 1 adet çubuk vanilya
  • 3 adet yumurta
  • 100 gram oda sıcaklığında margarin
  • 125 gram toz badem
  • 50 gram mısır nişastası
  • 2 tutam tuz

Ravent tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Raventi ayıklayın, uçlarını atın ve 2 santimetre uzunluğunda parçalara bölün. Tencereye 100 gram şeker koyup üzerine kestiğiniz raventi ekleyin ve susuz şekilde 15 dakika ısıtarak erimesini sağlayın. Yarım vanilya çubuğunu dikkatlice dikine ortadan ikiye kesin ve her iki kabuktaki siyah tohumları bıçağın ucuyla kazıyın. Raventin üzerine ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Sarıları geriye kalan şekerle çırpın. Margarini, toz bademi ve mısır nişastasını ekleyin. Hepsini karıştırdıktan sonra raventin üzerine dökün. Yumurta akını karlaşıncaya kadar tuzla birlikte çırpın ve bunu önceki karışımın üzerine ekleyin. 20 santimetrelik kek kalıbını yağladıktan sonra karışımı kalıbın içine dökün. 40 dakika fırında pişirin. Son olarak üzerine şeker serpip 10 dakika kadar, söndürdüğünüz fırının içinde soğumaya bırakın.