KOLAY

Ratatouille tarifi

Ratatouille tarifi

Et yemeklerinin yanına oldukça yakışan Fransız mutfağının bu lezzetli tarifini mutlaka deneyin!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 2 adet büyük boy domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patlıcan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru nane

Hazırlanışı

Domatesleri ve sarımsağı rendeleyin. Domatesleri tavada suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra ısıya dayanıklı servis tabağına alın.

Ayrı bir yerde kabukları soyulmamış kabakları, patlıcanları ve biberleri ince ince dilimleyin.

Bir kapta zeytinyağı ve tuzu harmanlayın. Hazırladığınız domates harcının üzerine sebzeleri sırasıyla dizin. En son üzerine bir miktar daha zeytinyağı gezdirip nane serpin.

Üzerini folyo ile kapatıp 30 dakika pişirin. Ardından folyoyu açıp üzeri kızarana dek pişirin. Piştikten sonra dilerseniz kaşar rendeleyip servis yapabilirsiniz.



yemek yemek tarifi yemek tarifleri resimli yemek tarifleri tarif

Lezizz Öneriler