GeriHamur İşi Tarifleri Ramazan pidesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ramazan pidesi tarifi

Ramazan pidesi tarifi

Ramazan sofrası denince akla fırından alınıp sıcak sıcak eve getirilen ramazan pidesi geliyor en önce. Ancak siz “Fırın önünde pide kuyruğunda beklemek yerine pidemi kendim yapmak istiyorum” diyenlerdenseniz, ramazan pidesi tarifimizi gururla dikkatinize sunmak isteriz. İşte pide sevenler için çıtır çıtır ramazan pidesi tarifi…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket maya
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un

Şekillendirmek için:

  • 1 yemek kaşığı un
  • 5-6 yemek kaşığı su

Üzeri için:

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Susam
  • Çörek otu

Ramazan pidesi tarifi Nasıl yapılır?

Maya, süt ve şekeri yoğurma kabına alıp maya eriyene kadar bekleyin.

Sırasıyla diğer malzemeleri ilave edin ve elinize yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamuru 40 dakika kadar mayalandırın.

Mayalanan hamuru iki ya da üç parçaya bölün.

Tezgahı ve elinizi unlayıp parçaları elinizle çekerek açın.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serip elinizle açtığınız pideleri tepsiye koyun.

Un ve suyu karıştırın. Elinizi sık sık bu unlu suya batırıp önce kenarlarına sonra ortaya bastırarak pidenin üzerine baklava deseni yapın.

Yumurta sarısı, sıvı yağ, süt ve yoğurdu çırpıp pidelerin üzerine sürün.

Çörek otu ve susam serpip 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.