GeriSalata Tarifleri Radika (Hindiba) salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Radika (Hindiba) salatası tarifi

Radika (Hindiba) salatası tarifi

Biz hindiba olarak biliyoruz ama İzmir mutfağında "radika" deniyor. Yabani bir bitki olan radikanın (hindiba) iki çeşidi vardır. Bahar aylarında tarla kıyılarında, yol kenarlarında ve çayırlarda görülen bu bitkinin acısına karahindiba, tatlı olanına ise hindiba denir. Yapımı oldukça pratik olan radika (hindiba) salatasını, ister balık eşliğinde meze isterseniz de yemeklerinizin yanında salata olarak sofranızı renklendirsin. Seçimi size bırakıyoruz ve şimdiden afiyet olsun diyoruz...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Yarım kilogram radika (karahindiba)
  • 1 adet limon
  • Zeytinyağ
  • Tuz

Radika (Hindiba) salatası tarifi Nasıl yapılır?

Radikaları ayıklayıp doğrayın ve bol suda yıkayın.

Doğradığınız radikaları, tencerede kaynamakta olan suya atıp 5 dakika haşlayın.

Suyunu süzüp servis tabağına alın.

Limon, tuz ve zeytinyağını bir kasede karıştırın.

Hazırladığınız sosu haşladığınız radikaların üzerine döküp servis edin.

Afiyet olsun...