GeriKurabiye Tarifleri Pudingli kurabiye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pudingli kurabiye tarifi

Pudingli kurabiye tarifi

Misafirlerine farklı ikramlarda bulunmak isteyenlerin vazgeçemeyeceği bir tarif olacak, pudingli kurabiye tarifi. Çeşit çeşit pudingler kullanarak bambaşka aromalar katabileceğiniz bu kurabiyeleri yapmak oldukça kolay. Çay ve kahvelerinizin yanına pek yakışacak olan pudingli kurabiye tarifimiz denemek isteyenler için bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1 paket kakaolu puding
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Pudingli kurabiye tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağı, sıvı yağ ve yumurtayı derin bir kapta iyice karıştırın.

Daha sonra toz puding karışımını ve kabartma tozunu ekleyin.

Güzelce karıştırdığınız yumurtalı karışıma, kıvam alması için yavaş yavaş unu ilave edin.

Bütün malzemeleri iyice karıştırın. Hamurunuz kulak memesi kıvamında olacaktır.

Hamur karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.

Yuvarladığınız hamur toplarını hafifçe yağladığınız fırın tepsisine dizin.

Fırın tepsisini önceden 180 derecelik ısıttığınız fırında üzerleri çatlayana kadar pişmeye bırakın.

Kurabiyelerin pişmesi 20 dakika kadar zaman alacaktır.

Pudingli kurabiyeleriniz hazır! 5-10 dakika kurabiyelerin kendini toplaması için dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.