USTA İŞİ

Profiterol tarifi

Profiterol tarifi

Bu tariften sonra artık evde yaptığınız profiterolü misafirlerinize seve seve sunabileceksiniz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

    Hamuru için:
    • 100 gram tereyağı
    • 1 bardak un
    • 2 adet kesme şeker
    • 4 yumurta
    • 1 bardak su
    • Tuz
    • 1 paket vanilya
    • Yarım limon kabuğu rendesi
    İç kreması için:
    • 1 yumurta
    • 100 gram un
    • 150 gram şeker
    • Yarım litre süt
    • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
    • 1 paket vanilya
    • 1 çorba kaşığı tereyağı
    Çikolata sosu için:
    • 200 gram şeker
    • 1 çorba kaşığı un
    • 50 gram kakao
    • 2 yumurta sarısı
    • Yarım litre süt

    Hazırlanışı

    Profiterol hamuru için bir tencereye suyu, şekeri, tuzu ve tereyağını koyup kaynatın. Su kaynayınca elenmiş unu koyup hızla karıştırın. Ateşi kısıp 10 dakika pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın. Hamur ılınınca limon kabuğu rendesini ve vanilyayı ilave edin. Yumurtaları tek tek kırarak hamura yedirin. Her yumurtadan sonra hamuru çok iyi karıştırın.

    Krema sıkma torbası yardımıyla hamuru yağlanmış fırın tepsisine küçük toplar halinde koyun. Önceden 220 derecelik fırında 40 dakika pişirin.

    İç kreması için bir tencereye 1 yumurtayı, unu ve şekeri koyun. Sütü azar azar ilave ederek telle veya mikserle karıştırın. Ateşe koyup un çorbası kıvamına gelene kadar pişirin. Fazla kaynatmadan ateşten alıp vanilya, limon kabuğu rendesi ve tereyağı ilave edip karıştırın. Kaymak tutmaması için arada bir kremayı karıştırın.

    Çikolata sosunu hazırlamak için bir tencereye şeker, un, 2 yumurta sarısı ve yarım litre süt koyup karıştırın. Kakaoyu ilave edip tekrar karıştırın. Ateşe koyup koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca ateşten alın.

    Fırından çıkarmış olduğunuz profiterol toplarını bıçakla delin. İçlerine beyaz krema doldurun. Topları servis tabağına dizin. Üzerine çikolata sosunu dökerek servis edin.



    tatlı pratik tatlı tarifleri tatlı tarifleri

    Lezizz Öneriler