USTA İŞİ

Pörüşke tarifi

Pörüşke tarifi

Pörüşke, Kastamonu yöresine ait bir tür hamur işi. Farklı yörelerde farklı şekillerde adlandırılabilen pörüşke aslında bir tür üçgen mantı. İçine kıymadan patatese çeşit çeşit farklı maddeler eklenebiliyor. Biz tarifimiz için lorlu pörüşke yaptık, siz damak zevkinize göre dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 kilogram un
  • Tuz
  • Aldığı kadar su
  • 1 kase lor
  • Tereyağı

Hazırlanışı

Unu eleyerek yoğurma kabına alın.

Tuzu da una ilave edin.

Azar azar ılık su ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın.

Mantı hamuru kıvamına geldiğinde 15 dakika kadar dinlendirin.

Dinlenen hamuru bezelere ayırıp kalınca açın.

Yufkaları üç parmak genişliğinde kareler halinde kesin.

Ortalarına lor koyup üçgen şeklinde katlayın.

Bir tencerede suyu kaynatıp içine bir miktar tuz ekleyin.

Hamurları suya teker teker atıp haşlayın.

Suyunu süzdüğünüz hamurları bir tepsiye alıp üzerine kızdırdığınız tereyağını gezdirin.

Sıcak servis yapın. Afiyet olsun!

Fotoğraf: Alamy

pörüşke nasıl yapılır pörüşke tarifi mantı tarifleri