GeriKek Tarifleri Portakallı yumuşacık kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Portakallı yumuşacık kek tarifi

Portakallı yumuşacık kek tarifi
Tadı damağınızda kalacak bir lezzet!

Tadı damağınızda kalacak bir lezzet!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • Yarım bardak pudra şekeri
  • 1 paket buğday nişastası
  • Alabildiği kadar un
  • 1 bardak taze sıkılmış portakal suyu

Portakallı yumuşacık kek tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta, pudra şekeri ve vanilyayı köpürene kadar mikser ile karıştırın. Portakal suyunu ekleyin. Sonra yağ, kabartma tozu ve nişastayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. En son unu da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra kek kalıbına dökün.

Yapışmaması için yağlayıp biraz da un serpin. Pişirme süresi fırına göre değiştiği için üzerinin yanmamasına dikkat edin.