ORTA ZORLUKTA

Portakallı sütlü irmik tatlısı tarifi

Portakallı sütlü irmik tatlısı tarifi

Sütlü tatlı sevenler için nefis bir lezzet...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 4 adet orta boy portakal
  • 25 çorba kaşığı toz şeker
  • 10 çorba kaşığı irmik
Sosu için:
  • 200 gram krema
  • 100 gram bitter çikolata

Hazırlanışı

Portakalları iyice yıkadıktan sonra tepe kısmını kesip 4-5 yerinden bıçakla delin. Kaynayan suya koyup, 10 dakika haşladıktan sonra süzün. Tencereye tekrardan kaynar su ve portakalları koyup, bu sefer 20 dakika daha pişirin. Daha sonra suyu süzüp portakalları irili ufaklı doğrayıp, blender'dan geçirin.

Süt, şeker ve irmiği hepsini bir tencereye koyup, devamlı karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlar başlamaz blender'dan geçirdiğiniz portakalları ekleyin. Bir iki taşım daha kaynadıktan sonra su ile çalkaladığımız tek bir kalıba veya porsiyonluk kalıplara paylaştırın.

Sosu için kremayı tencereye alın. Kaynama noktasına gelince ocaktan alıp küçük küçük doğradığınız çikolatayı ekleyip, devamlı karıştırarak eritin.

Tatlılar soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, sosu üzerine paylaştırın. Daha sonra servise kadar buzdolabında bekletin.



portakallı irmik tatlısı portakal peltesi tarifleri portakallı sütlü irmik tatlısı resimli yemek tarifleri

Lezizz Öneriler