GeriTatlı Tarifleri Portakallı sütlü irmik tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Portakallı sütlü irmik tatlısı tarifi

Portakallı sütlü irmik tatlısı tarifi
Sütlü tatlı sevenler için nefis bir lezzet...

Sütlü tatlı sevenler için nefis bir lezzet...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 litre süt
  • 4 adet orta boy portakal
  • 25 çorba kaşığı toz şeker
  • 10 çorba kaşığı irmik
Sosu için:
  • 200 gram krema
  • 100 gram bitter çikolata

Portakallı sütlü irmik tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Portakalları iyice yıkadıktan sonra tepe kısmını kesip 4-5 yerinden bıçakla delin. Kaynayan suya koyup, 10 dakika haşladıktan sonra süzün. Tencereye tekrardan kaynar su ve portakalları koyup, bu sefer 20 dakika daha pişirin. Daha sonra suyu süzüp portakalları irili ufaklı doğrayıp, blender'dan geçirin.

Süt, şeker ve irmiği hepsini bir tencereye koyup, devamlı karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlar başlamaz blender'dan geçirdiğiniz portakalları ekleyin. Bir iki taşım daha kaynadıktan sonra su ile çalkaladığımız tek bir kalıba veya porsiyonluk kalıplara paylaştırın.

Sosu için kremayı tencereye alın. Kaynama noktasına gelince ocaktan alıp küçük küçük doğradığınız çikolatayı ekleyip, devamlı karıştırarak eritin.

Tatlılar soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, sosu üzerine paylaştırın. Daha sonra servise kadar buzdolabında bekletin.