GeriKek Tarifleri Portakallı ıslak kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Portakallı ıslak kek tarifi

Portakallı ıslak kek tarifi

Portakal tek başına çok lezzetli bir meyve olduğu gibi, özellikle tatlıların içine eklendiğinde de enfes bir aroma ve lezzet katıyor. Bu tarifimizde sizin için portakal kabuğu rendesiyle ve portakal suyuyla lezzetlenen bir ıslak kek hazırladık. Çok beğeneceğinize ve çay saatleri menünüzden eksik etmeyeceğinize eminiz. Afiyet olsun.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 yumurta
  • Toz şeker
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • Un
  • Portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı portakal suyu

Portakallı ıslak kek tarifi Nasıl yapılır?

Derin bir kabın içine kırdığınız yumurtalara toz şekeri ilave edip çırpmaya başlayın. Sırasıyla içine, sıvı yağ, yoğurt, portakal suyunu ekleyin.

Kek kalıbına aktardığınız karışımı, önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Kek piştikten sonra, portakal suyu ve şekeri karıştırarak oluşturduğunuz şerbeti kekin üzerine dökün.